Skip to content →

Italialaiset ravintolat ovat suosittuja

Italialainen ruoka on Suomessa suosittua ja miksei olisi? Kukapa ei pitsasta, spagetista tai lasagnesta pitäisi? Italialainen ruoka on yksinkertaista, raaka-aineksia kunnioittavaa, herkullista ja ei liian mausteista. Italialaisissa ravintoloissa kannattaa vierailla ja saada inspiraatiota kotikokkaukseen. Tässä muutama italialainen ravintola, jotka ovat tulleet herkullisuudellaan suosituksi:

Casa Italia, Helsinki

Casa Italia sijaitsee Helsingin keskustassa, osoitteenaan Bulevardi 11. Ravintolassa tarjoillaan erilaisia paniineja, pasta al fornoa (vaihtuu päivittäin) ja erilaisia salaatteja. Ravintolasta löytyy herkullinen viinilista, erikoiskahvit sekä muutama perinteinen italialainen jälkiruoka. Ravintolasta löytyy myös laadukkaita oluita. Lounaslista vaihtuu viikottain ja siinä on useita vaihtoehtoja. Ravintolan asiakkaat ovat nauttineet hyvästä ja riittoisasta ruuasta. Paikka on myös ihanan rento ja kotoisa.

Sergio’s, Turku

Turkulaisen huippukokin Antti Vahteran pitämä Sergio’s on kokannut itsensä turkulaisten sydämiin. Sergio’s sijaitsee Läntinen rantakatu 27:ssä Aurajoen rannalla. Sieltä on mahdollista löytää lounailta mm. spagettia, lasagnea sekä erilaisia kasvis- ja kalaruokia. Antti Vahtera vaihtaa aina silloin tällöin listaa. Lounaista löytää aina pari vaihtoehtoa alkupaloihin, pääruokiin ja jälkiruokiin. Osa turkulaisista käy Sergio’sissa ehdottomasti pitsojen takia. Sergio’s tarjoaa useamman herkullisen pitsavaihtoehdon. Asiakkat ovat nauttineet ravintolan maittavista ja kohtuuhintaisista annoksista. Muista varata viikonloppuisin pöytä.

Piemonte, Tampere

Tampereen Piemonte on erikoistunut Piemonten maakuunnan makuihin. Se on erittäin rento ja ihana viinibaari. Ravintola sijaitsee Sorin aukion reunalla Suvantokatu 9:ssä. Piemontesta löytyy yli sadan viinin valikoima sekä muita oluita ja italialaisia juotavia. Ravintola tekee ruuat tuoreista raaka-aineksista. Menu vaihtuu tiuhaan sekä lounaan saa aina kolmeen asti. Menusta löytyy mm. tuoretta Focacciaa, antipastilajitelma, pastaa ja risottoa. Piemontesta saa tietysti myös herkullisia italialaisia jälkiruokia. Asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä asiantuntevaan palveluun sekä herkullisiin ruokiin ja viineihin.

Figaro ravintola ja viinibistro, Jyväskylä

Ravintola Figaro sijaitsee Jyväskylässä tunnelmallisessa vanhassa rakennuksessa asema-aukio 2/4. Figaro on pärjännyt erittäin hyvin myös ammattilaisten arvioissa. Se voitti Lonely Planetin ravintolalistan Suomen tasolla sekä sai vuonna 2010 Chaine des Rotisseurs-kilven. Figaro on tullut tutuksi erinomaisella palvelullaan sekä maistuvalla ruualla ja viineillään. Figaro ravintolan viereen rakennettiin vuonna 2012 viinibistro. Viinibistrosta on saatavilla erikoisempiakin viinejä laseittain ja samalla reissuilla voi maistella useita eri laatuja. Pikkunälän tullessa Viinibistrosta on saatavilla juustoja ja muuta pikkusyötävää. Viinibistro on valittu vuonna 2012, 2014 ja 2015 Suomen parhaaksi viiniravintolaksi. Lounailta löytyy erittäin herkullisia ja vaihtelevia vaihtoehtoja sekä jälkiruokia. Ruokalistalta löytyy mm. Figaron härkää, paahdettua nieriää ja paistettua vasikan maksaa. Listalta on usein löytynyt myös joku kasvisruokavaihtoehto. Jälkiruokina löytyy mm. Juustolautanen, tiramisu ja pistaasikohokas jäätelön kera.