Skip to content →

Kasvukeskuksissa on laadukkaita ruokapaikkoja

Suomalaisista kaupungeista ei enää ole vaikea löytää laadukkaista ruokapaikkoja. Viihtyisiä ja hyviä ravintoloita ja kahviloita on paljon ja etenkin kasvukeskuksiin niitä tulee koko ajan lisää. Maahanmuuttajat tuovat oman kiinnostavan lisänsä ravintoloitten tarjontamaan perustamalla erilaisia etnisiä ravintoloita.

Kasvukeskukset ovat usein myös opiskelupaikkakuntia, joissa on etenkin talviaikaan paljon nuoria aikuisia kuluttamassa ravintolapalveluita. Suurin kysyntä kohdistuu tällöin erilaiseen viihdetarjontaan sekä alkoholin anniskeluun, mutta myös trendikkäät ruokapaikat menestyvät ja lisääntyvät. Erityisen suosittuja opiskelijoiden keskuudessa ovat paikat, joissa voi syödä könttäsummalla niin paljon kuin vatsa vain vetää. Tällaisia paikkoja onkin tullut kokko ajan lisää ja erilaiset buffet-ravintolat tai ravintoloiden buffet-lounaat tai brunssit ovat lisääntyneet.

Kasvis- ja vegaanivaihtoehdot hyvin esillä

Kasvis- ja vegaaniruokaa tarjotaan nykyisin huomattavasti aikaisempaa enemmän myös ravintoloissa. Myös lähiruokaa mainostetaan, samoin luomua. Kuluttajien tietoisuuden lisääntyminen on pakottanut myös perinteiset ravintolat lisäämään tarjontaansa näitä ekologisia ja eettisiä vaihtoehtoja. Kasvisruoka ei enää tarkoita kuumennettuja pakastevihanneksia ja salaattia, vaan kasvisvaihtoehdot ovat usein niin maukkaita, että myös lihaa syövä asiakas saattaa valita sellaisen.

Vegaaniruokaa tarjotaan tavallisesti vain kasvisravintoloissa, mutta pienellä vaivalla saa tavallisenkin ravintolan menusta koostettuaan itselleen vegaanisen vaihtoehdon. Keittiöt suhtautuvat nykyisin varsin ymmärtäväisesti asiakkaaseen, joka haluaa vegaanisen annoksen. Ruuhka-aikaan erikoisannosta saattaa tosin joutua odottamaan melko kauan.

Etniset ravintolat loistava lisä tarjontaan

Erilaiset etniset ravintolat, kuten kiinalaiset, italialaiset, kreikkalaiset, pakistanilaiset ja thairavintolat, ovat loistava lisä kasvukeskusten ravintolatarjontaan. Jos syö joka päivä lounaan kaupungilla, on mainiota voida saada ruokailuun vaihtelua valitsemalla eri maista peräisin olevia ravintoloita. Näin myös ruokavalio säilyy monipuolisena eikä aina tule syötyä samoista raaka-aineista valmistettuja ruokia.

Etenkin etnisten ravintoloiden buffetit ovat erittäin suosittuja lounasaikaan. Koska ravintoloita on paljon, kilpailu pitää huolen siitä, että hinnat pysyvät kohtuullisina ja tarjonta hyvänä. Tyytymättömälle asiakkaalle kun on tarjolla viimeistään seuraavassa korttelissa seuraava paikka, jota kokeilla, jos tämän päiväisen paikan antimet eivät miellyttäneet. On ilman muuta kuluttajan etu, että ravintoloita on runsaasti ja niiden alkuperämaat ovat mahdollisimman erilaisia.

Italialainen, ranskalainen tai kreikkalainen juhlavampaan illastamiseen

Vaikka suomalaiset ovat hyvin löytäneet kaikki etniset ravintolat, valitaan juhlavamman tai romanttisen illallisen paikaksi usein perinteinen eurooppalainen ravintola. Italialaisessa, ranskalaisessa tai kreikkalaisessa ravintolassa suomalainen kokee tietävänsä varmasti mitä saa. Siellä hän osaa myös valita oikeat juomat kruunaamaan aterian ja pääsee helposti oikeaan tunnelmaan.