Skip to content →

Tampereen parhaat ravintolat

Suomen taloustaantumasta huolimatta Tampereen kaupunki loistaa Suomen kaupunkien valopilkkuna uudisrakennuksen sekä investoinnin kannalta. Nimittäin yhä suurempi joukko ihmisiä muuttaa Tampereelle joko työn tai opiskelun perässä, kasvattaen kaupungin brändiä Helsingin ja Espoon kilpailijana. Luonnollisesti myös kaupungin kulttuuri-imago muuttuu kasvavan väestön myötä entistä kirjavammaksi. Tämä näkyy parhaiten Tampereen ravintolakulttuurissa. Tässä lista ”Mansen” parhaista ruokapaikoista.

Salud

Tampereen paras ravintola on pihviravintola Salud. Tästä ei ole epäilystäkään, vaikka vuosikymmenien aikana moni kilpailija on haastanut Saludin kovaan kilpailuun, mutta niin vain Tuomiokirkonkadulla sijaitseva espanjanlainen ravintola on pitänyt pintansa. Maittavan salaattipöydän päälle lyödään mahtava pippuripihvi, joka vie takuulla kielen ja nälän mennessään. Vamos!

Ristorante Como

Ei Espanjaa ilman Italiaa. Jos Salud edustaa Espanjan rikasta kulinaarikulttuuria niin Hämeenkadulla sijaitseva Como tarjoaa ”Mansen” herkkusuille aistikkaita makuja italialaisesta keittiöstä. Vierailijat voivat nauttia niin lounasta kuin illallista perinteisestä italialaisesta avotuliuunista, joita löytyy koko Suomesta vain kaksi kappaletta. Niin pizzat kuin pastat saapuvat tästä uunista rikkaina ateriakokonaisuuksina, johon vierailijat voivat lisätä myös viinejä erittäin laajasta valikoimasta. Che cosa!

Stefan’s Steakhouse

Kuten jo nimestä voit päätellä, Stefan’s Steakhouse ravintola sopii niille, jotka kuuluvat parhaaseen A-ryhmään eli lihansyöjiin. Ja mikä parasta, Stefan’s Steakhouse löytyy myös neljästä muusta kaupungista Tampereen lisäksi. Lihan laadusta kertoo paljon esimerkiksi se, että jopa kanadalaiset vierailijat kehuvat ravintolan lihan laatua. Saatat ajatella, että mitä kanadalaisten mielipide liittyy Tampereella sijaitsevaan pihviravintolaan? Kanadalaisten makutottumukset sekä odotukset pihvin laatuun liittyen ovat hyvin korkealla johtuen heidän kotimaan lihamarkkinoista.

Hook

Mistä löytää Suomen parhaat siivet? Tampereen Kehräsaaren Hook-ravintolasta. Jo kulttiasemaan kehittynyt Hook laajenee parasta aikaa valtakunnallisella tasolla eikä ihme, sillä Kehräsaaren Hook ravitolan edestä löydät aina houkuttelevat tuoksut sekä jonottavat ihmiset. Vaikka Hook ravintolan bravuuri löytyy siivistä ja ristikkoperunoista (tai ristareista Mansen kielellä) ja etenkin heidän siipikastikkeesta, löydät ruokalistalta muitakin herkkuja. Onkin itse asiassa ironisesti harmittavaa, että suurin osa asiakkaista ei koskaan kokeile Hook-ravintolan muita herkkuja koska siivet vievät aina voiton. Toisaalta Hookin omistajia tämä tuskin haittaa.

Toivomme luonnollisesti, että Tampereen kasvun myötä myös uudet ravintolayrittäjät haastavat yllä mainitut ravintolat terveelliseen kilpailuun Mansen parhaan ravintolan tittelistä. Kilpailuhan ei koskaan ole negatiivinen asia, varsinkaan ravintola-alalla.

Täten merkitse kyseiset paikat karttapalvelun suosikkeihin, ota suunnaksi Tampere ja tule nauttimaan muutakin kuin Tapparan mestaruuksista ja Eppu Normaalin musiikista!